Home » Blog » Utrechters met kleine beurs geholpen met isolatie

Utrechters met kleine beurs geholpen met isolatie

Woningeigenaren in Utrecht, Amersfoort, Leusden en Woerden met een laag inkomen kunnen gratis spouwmuurisolatie en vloerisolatie laten uitvoeren. Het gaat om een proef van de provincie Utrecht, waar ook de gemeente Utrecht aan bijdraagt. De subsidie is bedoeld voor huishoudens die in een slecht geïsoleerd huis wonen en tot maximaal 130% van het minimumloon verdienen.

2,2 miljoen euro subsidie

Mensen die gebruik willen maken van de regeling kunnen zich melden bij de gemeente. Daarna worden zij gekoppeld aan een isolatiebedrijf in Utrecht waarmee afspraken zijn gemaakt over bijvoorbeeld de inkoop van isolatiemateriaal. Dit isolatiebedrijf krijgt zijn geld rechtstreeks van de overheid. Dat betekent dat woningeigenaren dus niets hoeven voor te schieten. Het gaat om een proef waar de provincie Utrecht 2,2 miljoen euro voor beschikbaar heeft gesteld.

Meer gemeenten in 2023

Inwoners die in aanmerking komen voor de regeling ontvangen binnenkort een brief van hun gemeente. Wanneer de aanpak in de 4 gemeenten goed werkt, komen in 2023 ook andere Utrechtse gemeenten in aanmerking voor het aanbieden van dezelfde regeling.